50 работещи съвета, как да си спестя 15 “facebook” часа седмично, като не чета news feed-а на моите приятели

Be Sociable, Share!

  Xo-xo-xo-xo, знаех, че ще кликнеш на този линк, защото вероятно и ти страдаш от този проблем, както и хиляди други Facebook потребители. Ще те разочаровам, но в тази статия няма да намериш step-by-step указател как да престанеш да губиш времето си четейки безмисления news feed на твоите Facebook приятели (който междудругото затъпява от ден ден все повече).

  Единствения начин е да престанеш да си губиш времето, като не го четеш! Това вероятно ще ти спести около 15 часа седмично.

  А какво може да правиш с 15 часа повече ВСЯКА седмица?

  - Да спиш всяка сутрин по 2 часа повече!
  - Да си тръгваш от работа в 15 ч., вместо в 18.
  - Да ходиш на фитнес по 2 часа четири пъти седмично, че да ти остава време и за тенис, спа или разходка.
  - Да се видиш с приятелите, за които си нямал време в последната година, защото “си нямал време”.
  - Да заминеш уикенда с половинката и да “забравиш” телефона си вкъщи.
  - Да ползваш 7 от тези 15 часа, за да си свършиш работата за следващия ден и да си вземеш петъка свободен. Минавало ли ти е през акъла?

  Айде връщай се във фейса, че изпусна поредната простотия или клюка ;)

  Be Sociable, Share!

   2 Comments

   • Точно заради тази причина и аз деактивирах своя акаунт във фейсбук преди около 3 месеца, защото имам инсталирано разширението Web time в Chrome, което отброява средния и текущия престой в разни сайтове, и това, което видях ме уплаши. Не, че не го знаех и преди, но да го видиш черно на бяло, като статистика си е друго, направо ме плясна. Скоро ще си активирам акаунта на ново, защото имам много контакти и познати, с които не мога да поддържам връзка по друг начин, просто защото им нямам други контакти, но определено постигнах целта си – да отвикна от навика да гледам news feed-a. Аз си го обяснявам с факта, че живеем в информационна ера и човешкия глад за информация е ненаситен, точно това е и печелившото в социалните мрежи – това, че можеш безспирно да задоволяваш глада си. Но подобно на старата притча на индианските чероки, за двата вълка в нас – злия и добрия, че в битката им помежду успява този, който нахраниш, така е и с информацията. В битката накрая ще победи тази твоя част – клюкарската или наистина информираната страна с полезна и приложима информация. 2 часа дневно са поне 2-3 книги седмично, аз преоткрих четенето на хубави книги :))

   • От доста време насам не следя никой във Facebook, освен себе си. Тоест, не съм абониран за никой потребител или страница (дори моите си). По този начин на началната страница виждам само мои публикации, сякаш съм на профилната си страница.

    И аз съм обмислял варианта да си закрия акаунта, но не искам да се лишавам от възможността да споделям информация (връзки).

    Единствения ми проблем са личните съобщения. Не знам защо хората си мислят, че ги чета, при положение, че си имам поща. И няма как да се деактивират :(

   Leave a comment

   Кой е Стефан Чорбанов?

   Stefan Chorbanov, Stenik
   От 2004 г., като разработчик, PM и консултант в Stenik, работя по електронните магазини на Кокетна, CarpetMAX, Хиполенд, Пакостник, Ozone, Денси, Кабелкомерс, WS Teleshop и много други. Като хоби, развивам и мои онлайн магазини, което ме прави специалист не само от страната на разработчика, а и от страната на търговеца – опит, който малцина притежават.
   Повече за мен »

   Follow me on twitter