Критериите ми за оценка в уеб конкурса БГ Сайт 2011

Be Sociable, Share!

  Тъй като съм в тазгодишното жури на конкурса БГ Сайт 2011, по молба на организаторите “разкрих” критериите ми за оценка в техния блог. Ето и кратко обощение, а цялото импровизирано интервю може да прочетете в блога на bgsite.org.

  Имате ли някакви общи критерии за оценка и бихте ли повдигнали завесата леко, споделяйки някои от тях?

  “Да, определено имам. Няма да подкрепям брандове, ще подкрепям разработчици. Няма да подкрепям сайтове, които търсят ефекта “Wow”, а ще оценявам уеб сайтове, в които е заложено на UX, в които за 10 сек. разбирам каква е целта им и какво трябва да направя, за да постигна я постигна и в които разработчиците са вложили мисъл, а не само нарицателната вече дума “креативност”. Ще се вглеждам в дейталите. И ще оценявам уеб сайтове през IE8. Мразете ме:)”

  Be Sociable, Share!

   Leave a comment

   Кой е Стефан Чорбанов?

   Stefan Chorbanov, Stenik
   От 2004 г., като разработчик, PM и консултант в Stenik, работя по електронните магазини на Кокетна, CarpetMAX, Хиполенд, Пакостник, Ozone, Денси, Кабелкомерс, WS Teleshop и много други. Като хоби, развивам и мои онлайн магазини, което ме прави специалист не само от страната на разработчика, а и от страната на търговеца – опит, който малцина притежават.
   Повече за мен »

   Follow me on twitter