Бързо събиране на качествени e-mail адреси на клиентите в онлайн магазини

Be Sociable, Share!

  Много често ми се случва напоследък, клиенти, които идват при мен с желанието да сменят low cost онлайн магазина си с по-комплексна платформа за e-commerce или решават да превърнат уеб сайта си в електронен магазин, да нямат никаква база данни с e-mail адреси на техни клиенти.
  Това е голяма загуба, но може да бъде бързо наваксана с качествени адреси на електронни пощи на жадни за промоции и нови стоки потербители.

  Най-ефективният и актуален начин за събиране на мейли на потребители (отнема и изключително малко ресурс и инвестиция) е да сложите в онлайн магазина си една форма за записване за бюлетин. Колко познато?

  Какъв е пиниза да събереш e-mail адресите?

  Врътката е, че трябва да мотивирате потребителя да остави златния си e-mail адрес. Затова лепкате някое от следните примерни послания над формата за записване:

  “5 лв. отстъпка от първата ти поръчка, ако се запишеш за нашия бюлетин…”
  “Грабни ваучер за 10 лв., като се запишеш за нашия Newsletter…”
  “Запиши се за нашия newsletter с нови продукти и получаваш 10% отстъпка от първата си поръчка”

  Успехът ви е в кърпа вързан. Доказано е, че работи. Инвестицията е минимална и е нужно да измислите посланието правилно съобразно ценовата ви политика. Но запомнете: Колкото повече (отстъпка) толкова повече (продажби).

  А след като съберете мейлите, не забравяйте да пращате инфо за намаленията и новите продукти! Ще се разцепите от продажби.

  Be Sociable, Share!

   Leave a comment

   Кой е Стефан Чорбанов?

   Stefan Chorbanov, Stenik
   От 2004 г., като разработчик, PM и консултант в Stenik, работя по електронните магазини на Кокетна, CarpetMAX, Хиполенд, Пакостник, Ozone, Денси, Кабелкомерс, WS Teleshop и много други. Като хоби, развивам и мои онлайн магазини, което ме прави специалист не само от страната на разработчика, а и от страната на търговеца – опит, който малцина притежават.
   Повече за мен »

   Follow me on twitter