За 12 часа сам от София до Мюнхен пак може да не скучаеш

Be Sociable, Share!

  Смятах, че ще откача от скука, като знам, че трябваше да шофирам дванайсетина часа сам с колата до Мюнхеново. Но още в началото нещата тръгнаха весело, като в 4 ч. сутринта пича на OMV-то каза, че “гумите са идеални, само задна дясна е на 1.4”.

  Малко по-късно, след като се уверих, че гумата е ок, бензинджияата в Сърбия не можа да повярва че българин му дава едно евро бакшиш.
  Хубавото беше, че на tankstelle-то получих паролата от сръбска бизнес дама, слизайки от изпържена на 220 до преди малко Alfa: В Сърбия караш колкото можеш, в Хърватска 160 и си ти.

  Trip from Sofia to Munich - Пътуване от София до Мюнхен

  От Уелсец на име Jay пътуващ на автостоп (включително и с мен през Хърватска) разбрах, че годишната среща на европейските стопаджии е на 5-ти август на Черно море в България. Но не можеше да ми изговори правилно мястото. След проверка разбрахме, че става дума за Кара Дере. Признавам си: не си падам по палатки и не го знаех.
  Най-добрият приятел на Уелсеца ходи два пъти годишно да се разцепва на Ибиса, а нашият човек тръгва без телефон, без пари, с една китара и една раница да обикаля из Европа. Свири на китара, за да изкара пари за храна и спи по парковете. Точно затова се е сбил с полицията в Милано – защото не познал, че са полицаи и ги атакувал за самоотбрана.
  И така вече 9-та седмица в 10-на държави, с основната цел: да напише книга за пътуванео си, да се срещне с нови хора, за да разбере какво му се следва в унито. Straight free rider бих казал :)

  А аз защо спрях? Защото беше с китара и дрънкаше на тротоара, а аз преди 10 години имах банда и ползвах същия инструмент безупречно.

  И както каза Jay за финал: “Sometimes you get the hippie, sometimes you get the businessman. You never know.”

  …и след 10 часа и 1100 км. и всички гранци си ги минал, все едно си влизаш у вас, да те хване 2 часа задръстване на последния тунел в Австрия преди Мюнхен може да те побърка.

  Be Sociable, Share!

   3 Comments

   • Не ти е било скучно :)

   • Евала за стопаджията, много трябва да си освободен за да направиш такова нещо…

    • Нали се учиме да сме broad-minded :) Хубавото беше, че пича нямаше 1 кило weed в него :)

   Leave a comment

   Кой е Стефан Чорбанов?

   Stefan Chorbanov, Stenik
   От 2004 г., като разработчик, PM и консултант в Stenik, работя по електронните магазини на Кокетна, CarpetMAX, Хиполенд, Пакостник, Ozone, Денси, Кабелкомерс, WS Teleshop и много други. Като хоби, развивам и мои онлайн магазини, което ме прави специалист не само от страната на разработчика, а и от страната на търговеца – опит, който малцина притежават.
   Повече за мен »

   Follow me on twitter