За Apple манията в Германия

Be Sociable, Share!

  Краят на януари и началото на февруари в Германия е времето на Schlussverkauf-a – намаления на маркови дрехи дори над 70%.
  Разхождайки се в Мюнхен очаквах да видя по магазините огромни тълпи от немци и туристи, които разграбват последните останали парцалки. Това наистина беше така, но не можеше да се сравни с атмосферата в Apple магазина на централния площад пред кметството…

  Apple манията в Германия

  Едно огромно гъмжило от хора, които кротко си чакат, за да тестват или просто да разцъкат продуктите на Apple. Напълно си обясних факта, защо на Webmonday в Нюрнберг на всеки 20 човека, 10 бяха с iPad, а 15 с iPhone.
  Най-голям интерес определено имаше към iPad, последван от новия MacBook Air. Отделно си има място, където служителите на Mac изнасят обучения на групи от по 4-5 човека, които незнайно защо изпитват затруднения с ползването им.

  Дадох си сметка, че тълпата в магазина може да е случайност само за този ден, но след 2 дена във Apple магазина във Франкфурт, положението бе идентично. И то в работен ден в 16.00 ч.

  Е нямаше как. След още един тест, обгрижването на персонала и няколко дена размисъл и аз вече съм в играта.

  Be Sociable, Share!

   Leave a comment

   Кой е Стефан Чорбанов?

   Stefan Chorbanov, Stenik
   От 2004 г., като разработчик, PM и консултант в Stenik, работя по електронните магазини на Кокетна, CarpetMAX, Хиполенд, Пакостник, Ozone, Денси, Кабелкомерс, WS Teleshop и много други. Като хоби, развивам и мои онлайн магазини, което ме прави специалист не само от страната на разработчика, а и от страната на търговеца – опит, който малцина притежават.
   Повече за мен »

   Follow me on twitter